شرایط گرفتن بورسیه تحصیلی رایگان

نحوه اخذ بورسیه تحصیلی با توجه به پرسش های متعدد و متقاضیان بسیار زیاد در این مقاله به صورت علمی و کامل مورد بررسی قرار میگیرد. بسیاری از دانشگاه ها به خصوص در اروپا و آمریکا مبالغی را سالانه برای اختصاص به بورسیه تحصیلی به دانشجویان کنار می گذارند. بورس های تحصیلی بین المللی ،کمک هزینه های تحصیلی و وام های دانشجویی به ویژه برای دانشجویان بین المللی سراسر جهان از جمله استرالیا ،آسیا ،آمریکا و اروپا تعلق میگیرید.نحوه اخذ بورسیه تحصیلی در کشورها و دانشگاه های مختلف،متفاوت و نیازمند دارا بودن شرایط بخصوصی میباشد.برای بسیاری از دانشگاه ها نحوه اخذ بورسیه تحصیلی بدین گونه است که نیاز به درخواست جداگانه دارد،اما در بسیاری دیگر از دانشگاه ها مدارک لازم برای بورسیه تحصیلی همان مدارک معمول برای پذیرش دانشگاه ها هستند.
برای اطلاع از شرایط اخذ ویزای تحصیلی و یا مشاوره در زمینه مهاجرت تحصیلی با شماره های زیر تماس حاصل نمایید.

تلفن همراه مدیریت : 09122106302 
تلفن ثابت : 44256604 -021

نحوه اخذ بورسیه تحصیلی در اروپا برای دانشجویان خارجی
نحوه ی اخذ بورسیه ی تحصیلی داری شروطی میباشد که این شروط برخی لازم و ضروری ببرای اخذ بورسیه ی تحصیلی میباشند و برخی از آنها به عنوان نقاط مثبت و قوت فرد تلقی میگردند.در زیر این شروط ر ادر دو دسته بندی اصلی و فرعی برای شما عزیزان شرح داده ایم.

شروط اصلی در خصوص نحوه اخذ بورسیه تحصیلی

نحوه ی اخذ بورسیه تحصیلی درارای یک سری شروط اصلی میباشد که لازم به توجه است.
سن متقاضی دریافت بورسیه تحصیلی:یکی از شروط اصلی سن مناسب و ایده آل میباشد.هرچه سن شما پایین تر باشد از شانس بیشتری برای اخذ بورسیه تحصیلی در مقاطع لیسانس و بالاتر برخوردار خواهید بود.برای تحصیل در مقطع فوق لیسانس سن ایده آل برای بورس شدن ۲۴ سال و برای مقطع دکترا حدودا ۳۰سال میباشد
گپ تحصیلی:منظور از گپ تحصیلی فاصله ی بین زمانی که شما تحصیلات خود را به پایان رساندید و برای مهاجرت تحصیلی اقدام نموده اید میباشد.برای مثال چنانچه شما فردی 30 ساله هستید و آخرین مقطع تحصیلی شما در سن 23 سالگی پایان یافته است،در این حالت گپ تحصیلی شما 7 سال میباشد.
برای اطلاع از شرایط اخذ ویزای تحصیلی و یا مشاوره در زمینه مهاجرت تحصیلی با شماره های زیر تماس حاصل نمایید.

تلفن همراه مدیریت : 09122106302 
تلفن ثابت : 44256604 -021

مدرک معتبر:از شرایط اصلی دیگر مدرک تحصیلی معتبر است؛ بدین معنا که شخص مدرک خود را از دانشگاه های دولتی و دارای رنک و اعتبار بالا اخذ نماید که احتمال بورس شدن را بالا میبرد.بسیاری از دانشگاه های کشور مورد تایید دانشگاه های خارج از کشور نیز میباشند و این موضوع نحوه ی اخذ بورسیه تحصیلی را برای شما راحت تر خواهد نمود.
نمرات و معدل:داشتن معدل خوب و نمرات بالا در دروس تخصصی و پایه ای نقش موثری در اخذ بورسیه ی تحصیلی دارد.به طور مثال بیشتر دانشگاه ها شرط معدل بالای 14 و برخی بالای 15 را دارا میباشند.لذا نمرات 12 و 13 نمرات نسبتا کمی به حساب می آیند.
مدرک زبان:یکی از اساسی ترین اصول برای بررسی نحوه ی اخذ بورسیه تحصیلی تسلط به زبان رسمی کشور مورد نظر میباشد.شما باید با داشتن مدارک زبان رسمی و معتبر نظیر آیلتس و تافل و غیره توانایی خود را در درک و صحبت کردن به زبان انگلیسی،آلمانی یا هر زبان دیگری اثبات نمایید زیرا جهت مهاجرت از طریق تحصیل نیاز است شما بتوانید به راحتی ارتباط برقرار نمایید.بورسیه تحصیلی چیست و چطور برای گرفتن آن اقدام کنیم؟

بورسیه تحصیلی چیست

افزایش قیمت ارز و هزینه های بالای زندگی در بسیاری از کشورهای خارجی باعث شده که بسیاری از افراد متقاضی تحصیل در دانشگاه های خارجی، به جای آن که علاقه ای داشته باشند تا پول خود را صرف هزینه های سرسام آور تحصیل و زندگی در خارج از کشور کنند، به فکر اخذ بورسیه های تحصیلی از دانشگاه های مختلف بیفتند. از این رو، بر آن شدیم تا شما را با همه چیز در رابطه با بورسیه تحصیلی آشنا سازیم و تمامی زوایای این امتیاز تحصیلی را برای علاقه مندان بازگو کنیم؛ با ما همراه باشید.

الف) تعریف و معنای بورسیه
معنای بورسیه تحصیلی
بورسیه و کمک هزینه های تحصیلی به کمک های مالی ای گفته می شود که از سوی دانشگاه ها و مراکز آموزشی به دانشجویان داده شده و دانشجو نیازی به بازپرداخت آن ندارد. در واقع دانشگاه محل تحصیل هیچ گونه هزینه ای را از دانشجو دریافت نکرده و در عین حال هزینه های وی را (بسته به مقدار بورسیه) پرداخت می کند.
بورسیه های تحصیلی، معمولا توسط دانشگاه ها، ‌دولت ها،‌ افراد خیر و موسسات نیکوکاری و علمی ارائه می شوند تا فرصت تحصیل قشر های مختلف دانشجویان از هر کشوری فراهم شده و تحصیل از دانشجویان کم درآمد دریغ نشود.
ب) انواع بورسیه
بورسیه های تحصیلی بر اساس فعالیت هایی که در کنار تحصیل بر عهده دانشجو گذاشته می شوند، به دوسته بورسیه بدون انجام فعالیت جانبی و بورسیه به همراه فعالیت جانبی تقسیم می شوند.
– بورسیه بدون انجام فعالیت جانبی
به طور کلی بورسیه های بدون انجام فعالیت جانبی می توانند هزینه های تحصیل یک دانشجو را به طور کامل پوشش داده و حتی تمامی هزینه های زندگی وی را نیز متقبل شوند. چنین بورسیه هایی که اصطلاحا full fund (فول فاند) خوانده می شوند مورد توجه بسیاری از دانشجویان قرار داشته و به علت تقاضای بالا برای دریافت آنها، رقابت شدیدی میان دانشجویان برای اخذشان وجود دارد.
گذشته از فول فاندها، بورسیه های بدون انجام فعالیت جانبی به صورت های مختلف دیگری نیز به دانشجویان تعلق می گیرند؛ مثلا، porital fund که به صورت درصدی یا پولی به دانشجو تعلق می گیرند (مثلا 50 درصد هزینه ها یا ماهانه مبلغ 500 دلار). این نوع بورسیه ها کلیه هزینه های دانشجو را پوشش نداده اما کمک شایانی به وی جهت فراهم کردن نیازهایش خواهند کرد. در کنار اینها، بورسیه هایی که به صورت سالانه ارائه می شوند و برای تمدید آنها باید درخواست مجدد داد و … همگی ذیل بورسیه های بدون فعالیت جانبی قرار دارند.
در چهار سر عنوان زیر سعی کرده ایم که شما را با اصلی ترین انواع بورسیه های بدون فعالیت جانبی آشنا سازیم.

فلوشیپ تحصیلی

 بورسیه عادی و یا فلوشیپ تحصیلی

بورسیه عادی (Scholarship) که معمولا به آن بورسیه تحصیلی گفته می شود، برای تشویق افراد به ادامه تحصیل به انها اعطا می شود. معمولا برای گرفتن این نوع بورسیه شرایط تحصیلی قابل قبولی نیاز است و دانشگاه ها برای تمدید این نوع کمک هزینه، شرایط خاصی دارند؛ مثلا اینکه معدل هر ترم دانشجو باید بالاتر از ۳ ( از ۴ نمره ) باشد. این کمک مالی به همه رده های دانشگاهی و همه رشته های درسی تعلق می گیرد. اما میزان اختصاص آن به دوره دکتری بیش از سایر مقاطع است. این نوع بورسیه ها حتی گاهی اوقات هزینه های زندگی یک دانشجو را نیز پوشش می دهند.

 جایزه
بورسیه Awards به معنی جایزه یا پاداش است. این دسته همه نوع جایزه را شامل می شود و هیچ محدودیتی ندارد ولی معمولا مبالغ ابن جایزه ها زیاد نیست و نمی تواند تمامی هزینه دانشگاه را تامین کند و تنها بخش از هزینه های آن را پوشش می دهد. معممولا این جایزه ها را به صورت مبلغ نقدی پرداخت می کنند و به حساب دانشجو واریز می نمایند (برعکس وام تحصیلی و بورسیه عادی که به حساب دانشگاه محل تحصیلی ریخته می شود). گاهی هم این جوایز، نقدی نمی باشند؛ مانند بن خرید کتاب، هزینه شرکت در کنفرانس های بین المللی و … .

وام تحصیلی
وام تحصیلی به این صورت است که از بانک یا یک مرکز خصوصی که هزینه های تحصیل دانشجو را متقبل شده است، وامی مستقیما به حساب دانشگاه پرداخت می شود که تنها در برگیرنده شهریه و هزینه های تحصیلی دانشگاه است. معمولا وجود یک ضامن برای اخذ این نوع وام ها الزامی است. نکته قابل توجه در این مورد این نوع از کمک هزینه های تحصیلی این است که وام تحصیلی به دانشجویان خارجی تعلق نگرفته و تنها در اختیار شهروندان کشور ارائه دهنده وام می باشد.

حذف شهریه و تحصیل رایگان
حذف شهریه تنها شامل شهریه دانشگاه می شود و ممکن است دانشجو به صورت کامل یا به صورت نسبی از پرداخت شهریه معاف شود. دانشگاه ارائه دهنده این امتیاز حتما به صورت دقیق میزان این معافیت را مشخص می سازد. این سیستم تشویقی بیشتر در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد دنبال می شود و کمتر در مقطع دکتری به چشم می خورد.

بورسیه و کمک هزینه تحصیلی همراه با انجام فعالیت

در این موارد برخلاف بورسیه های بدون انجام فعالیت، کمک هزینه هایی که به دانشجو داده می شود، لزوما در قبال فعالیتی است که دانشجو انجام داده و در غیر این صورت هیچ هزینه ای به وی پرداخت نمی شود. مهمترین انواع این صورت از بورسیه ها عبارت اند از:

1) دستیار تدریس و یا TA
فردی که به عنوان TA برگزیده می شود وظایف خاصی برعهده دارد؛ از جمله: نمره دادن، كمك به دانشجویان جهت برطرف کردن مشکلات درسی، تصحیح برگه های امتحانی و… . دریافت عنوان TA به تسلط دانشجو به زبان انگلیسی (به خصوص توانایی speaking)، توانایی تدریس و تسلط وی بر دروس مورد نظر استاد مشاور بستگی دارد. معمولاً دانشگاه های مختلف کلاس‌ها و یا دوره هایی برای دانشجویان خارجی متقاضی TA ارائه می دهند.

بسیاری اوقات بنا به نظر استاد مشاور و دانشگاه مقصد، دانشجویی که به عنوان TA برگزیده شده است، از برخی از هزینه ها مثل شهریه، خوابگاه و … معاف می شود. به طور مثال، در برخی دانشگاه‌ های آمریکا وقتی دانشجویی دستیار استاد باشد، شهریه ای به دانشگاه پرداخت نکرده و حقوقی که دریافت می کند، کفاف زندگی وی را می دهد

نکته قابل توجه در این رابطه آن است که فرصت های TA غالبا به دانشجویان کارشناسی ارشد و به خصوص دانشجویان دکتری تعلق می گیرند و دانشجویان مقطع کارشناسی نباید انتظار داشته باشند به عنوان TA انتخاب شوند.

دستیار تحقیق RA

۲) دستیار تحقیق و یا RA

دستیار تحقیق که به عنوان دستیار آزمایشگاه خوانده می شود، در واقع به عنوان دست راست استاد مشاور در انجام تحقیقات، نگارش مقالات و … شمرده می شود و از سوی وی حقوق دریافت می کند. نکته با اهمیت در این رابطه، شباهت موضوعی میان پروژه ای است که دانشجو با تخصص استاد خود دارد. (در واقع تنها در صورت شباهت موضوعات است که این امتیاز به دانشجو تعلق می گیرد.)

۳) کارآموزی:

کارآموزی که Internship خوانده می شود، به نوعی کار پاره وقت به حساب رفته که دانشجو در حین تحصیلش آن را در شرکت یا موسسه ای خارج از دانشگاه خود انجام می دهد.

به علت هزینه های پایینی که به کارآموزان تعلق می گیرد، شرکت های مختلف علاقه زیادی دارند تا به سراغ دانشگاه ها رفته و افراد شاغل به تحصیل را برای دوره کارآموزی به اشتغال خود در آورند. حقوق کارآموزی با اینکه نسبتا پایین است، اما هزینه های یک دانشجو را به مقدار خوبی تحت پوشش قرار داده و از TA و RA درآمدزاییِ بیشتری دارد.

– کمک هزینه هایی که به افرادی با شرایط ویژه اعطا می شوند
بورسیه ها و کمک هزینه های خاصی نیز به دانشجویانی که شرایطی ویژه دارند، بسته به نظر دانشگاه محل تحصیل، اعطا می شوند که برخی از آنها عبارت اند از:

۱) کمک هزینه شایستگیِ علمی ( MERIT Based Scholarships ):
Meritکلمه که به معنای شایستگی تعبیر می شود، اساس کمک هزینه فوق می باشد. این نوع بورسیه ها به دانشجویانی که از نظر علمی برتری دارند، داده می شود؛ در واقع دانشگاه های مختلف با نیم نگاهی به بودجه خود، به برترین دانشجویان خود که شرایطی عالی از نظر نمره، مقالات، شرکت در کنفرانس های معتبر، زبان انگلیسی و … داشته باشند، کمک هزینه هایی تحت عنوان بورسیه شایستگی اعطا می کنند که مشوق آنان جهت ادامه تحصیل در بالاترین سطح ممکن است.

 2) کمک هزینه افراد کم درآمد (Financial Need):
این نوع بورسیه ها به افرادی تعلق می گیرد که از خانواده هایی با درآمد اندک و بدون وجود تحصیلات عالی آمده اند اما وضعیت درسی خوبی داشته، استعداد های بالقوه قابل قبولی در خود دارند ولی توانایی مالی پرداخت هزینه های دانشگاه را ندارند. برای بررسی وضعیت مالی افرادی که شهروند کشوری هستند که دانشگاه مقصد در آنجا قرار گرفته است، دانشگاه ها برگه های مالیاتی سالیانه آنها را مدنظر قرار می دهند تا مطمئن شوند آن خانواده درآمد زیادی ندارد و آن شخص واقعا شایسته کمک مالی است. اما معیار سنجش دقیقی برای دانشجویان خارجی وجود ندارد و اغلب با توجه به درآمد، میزان پیشرفته بودن و … کشور مبدا دانشجو، به دانشجویان این بورسیه تحصیلی را اختصاص می دهند. به طور مثال، دانشجویان کشورهای فقط آفریقایی با احتمال بالا می توانند از این بورسیه تحصیلی استفاده کنند.

3) کمک هزینه بانوان (WOMEN) :
در این بورسیه ها برای تشویق خانم ها به ادامه تحصیل در مقاطع عالی، کمک هزینه های خاصی برای آنها در نظر گرفته می شود.

4) کمک هزینه رشته های خاص (Special Studies) :
این بورسیه های تحصیلی معمولا به رشته هایی تعلق می گیرند که دانشجو بعد از فارغ التحصیلی به احتمال زیاد قادر نخواهد بود درآمد بالایی داشته باشد و این تنها علاقه است که می تواند فردی را جذب این نوع رشته ها کند. به طور مثال، رشته محیط زیست که به خصوص در گذشته رشته ای نبود که فارغ التحصیلِ آن بتواند درآمد بالایی داشته باشد، مورد توجه بسیاری از نخبگان قرار نداشت. در عین حال، لزوم وجود کارشناسان و متخصصان علمی در این زمینه، بسیاری از گروه های حامی محیط زیست را بر آن داشت تا با تشویق مادی دانشجویان به تحصیل در این رشته ها، دغدغه های مادی آنان را برطرف سازند. بورسیه رشته های خاص معمولا از طرف چنین نهادهایی به چنین رشته هایی تعلق می گیرد تا دانشجویان تشویق به تحصیل در این رشته ها شوند.

 5) کمک هزینه موارد خاص پزشکی Disability :
همانطور که از نام این بورسیه تحصیلی مشخص است، این نوع کمک هزینه ها به افرادی تعلق می گیرند که معلولیت جسمانی داشته و یا مشکل سلامتیِ حادی داشته باشند.

 6) کمک هزینه مناطق خاص (Regional) :
این نوع از بورسیه های تحصیلی به دانشجویانی تعلق می گیرد که از مناطقی با شرایطی خاص (مثلا جنگی) آمده اند و یا به طور کلی دانشگاه مقصد توجه ویژه ای به دانشجویانِ آمده از آن منطقه خاص دارند. برخی از دانشجویان کشورهایی آفریقایی و همینطور کشورهای حنگ زده خاورمیانه مثل افغانستان، عراق و سوریه شامل این بورسیه تحصیلی هستند.

7) کمک هزینه مهارت های خاص (Professionals) :
این نوع از بورسیه های تحصیلی به افرادی تعلق می گیرد که در زمینه ای ورزشی، هنری و … مهارتی ویژه دارند. حرفه ای بودن در مهارت مورد نظر و داشتن توانایی های بالا در آن حرفه، به نوعی که وجود عنوان برتری در جشنواره ای معتبر و یا مسابقاتی دارای اهمیت، دال بر آن باشد، باعث می شود که این بورسیه تحصیلی به فردی با مهارت های خاص تعلق بگیرد.در حال حاضر افراد زیادی به دنبال اخذ بورسیه تحصیلی و کمک‌هزینه‌های تحصیلی خود در کشورهای خارجی هستند، این بورسیه تحصیلی به این معناست که دانشگاه یا شهر مقصد شما مخارج تحصیل رایگان شما به‌علاوه کمک‌هزینه‌های تحصیلی شمارا بر عهده می‌گیرد.

گرفتن بورسیه تحصیلی در نگاه اول یک‌ چیز استثنایی و چشم‌ گیر است و افراد بسیاری ممکن است به این موضوع فکر کنند؛ اما  اخذ آن به همین سادگی نخواهد بود. شرایط اخذ بورسیه یا به عبارتی فاند در حال حاضر در دانشگاه‌های مختلف متفاوت است و متأسفانه مراحل سخت و پیچیده‌ای هم دارد.

اگر قصد دارید از این بورسیهٔ تحصیلی استفاده کنید بهتر است شرایط و مراحل آن را بدانید و سپس اقدام کنید.

شرایط و مراحل دریافت بورسیه تحصیلی برای دانشجویان 
در مقالات قبلی درباره ی باید و نبایدهای یادگیری زبان انگلیسی برای مهاجرت صحبت کرده ایم . در این مقاله به طور اخص درباره ی شرایط و الزاماتی که لازم است داشته باشید و بدانید برای دریافت بورسیه تحصیلی . در اینجا ابتدا شرایطی که لازم است یک متقاضی داشته باشد تا بتواند از بورسیه تحصیلی استفاده کند را بیان می‌کنیم و سپس مراحل دریافت و سپس مهاجرت را خواهیم گفت.

شرایط اخذ بورسیه تحصیلی
بورسیه تحصیلی هنگامی به یک نفر تعلق می‌گیرد که دانشگاه مبدأ از مفید و پربازده بودن دانشجو اطمینان حاصل کند؛ یعنی مطمئن شود حضور دانشجو در آن دانشگاه هم به تولید علم کمک می‌کند و هم برای دانشگاه درآمدزایی دارد.

به همین خاطر معمولاً هر دانشگاه ملاک‌های خود را برای ارزیابی رزومهٔ دانشجو دارد و شرایط قبولی و گرفتن پذیرش و فاند تحصیلی در هر کشور و هر دانشگاه متفاوت است؛ اما از چند حالت خارج نیست که ما در اینجا به چند مورد از این شرایط می‌پردازیم.

مدرک زبان
مدرک زبان انگلیسی تقریباً اولین چیزی است که برای آن‌ها مهم است، هر دانشگاه نمره‌های و معدل‌های ویژه‌ای را برای آن در نظر گرفته است و متقاضی قبل از هر چیز باید بتواند در آزمون‌های تافل یا آیلتس بسته به نمره‌ای که دانشگاه مقصد نیاز دارد در بخش زبان انگلیسی نمرات لازم را کسب کند.

 

بورسیه تحصیلی برای تحصیل در خارج از کشور

 

بدون مدرک زبان با اطمینان تمام می‌توان گفت که هیچ دانشگاهی شما را قبول نخواهد کرد حتی اگر رزومهٔ درخشانی داشته باشید. سعی کنید قبل از اقدام به اخذ بورسیهٔ تحصیلی مدارک زبان انگلیسی خود را تکمیل کنید.

دانشگاه مبدأ
اگر قصد دارید برای دورهٔ ارشد و دکترا اقدام کنید باید دانشگاهی که در حال حاضر در آن مشغول درس خواندن هستید به‌قدر کافی دارای اعتبار باشد تا دانشگاه مقصد از کیفیت تحصیل در آنجا اطمینان حاصل کنید، به‌ طور مثال دانشگاه‌های دولتی معمولاً درجهٔ بالاتری نسبت به بقیه دارند.

مقاله و کار تحقیقاتی
 

از مواردی که عموماً توجه ویژه‌ای به آن می‌شود داشتن مقاله و کار تحقیقاتی است. مقاله باید در ژورنال‌های معتبر چاپ‌شده باشد تا دانشگاه بتواند نسبت به آن تصمیم بگیرد، معمولاً مقالات چاپ‌شده در ژورنال‌های ایمپکت ۳ به بالا زودتر پذیرش دریافت می‌کنند. کارهای تحقیقاتی دیگر نظیر نوشتن کتاب و کارهای آزمایشگاهی نیز به همان اندازهٔ مقاله درروند دریافت بورسیه تأثیرگذارند.

ثبت اختراع
 اختراع و کارهای نوآورانه یکی دیگر از موارد دریافت فاند تحصیلی است. اگر توانسته‌اید اختراع یا ایدهٔ جدیدی را در هر حوزه‌ای ثبت کنید می‌توانید در رزومهٔ خود به‌عنوان یکی از شاخص‌ترین موارد قبولی در دانشگاه قرار دهید.

ارتباط با استاد
یک استاد در دانشگاه مقصد می‌تواند شمارا به دانشگاه معرفی کند و از همین راه نسبت به پذیرش در دانشگاه مبدأ اطمینان حاصل کنید. این مورد البته منوط به انجام حداقل یک کار تحقیقاتی با استاد موردنظر است.

داشتن توصیه‌نامه
یک توصیه‌نامه (Recommendation Letter) از یک استاد و یا مرجع علمی معتبر مانند محققین و پژوهشگران معتبر حوزهٔ فعالیت شما از موارد دیگری است که کارنامهٔ شمارا پربار می‌کند.

بورسیه تحصیلی برای تحصیل در خارج از کشور

معدل
معدل نیز امتیاز نسبتاً خوبی است هرچند برخی از دانشگاه‌ها زیاد آن را در قبولی تأثیر نمی‌دهند و بیشتر کارهای تحقیقاتی را ملاک قرار می‌دهند اما برای برخی دانشگاه‌ها هم کاملاً مهم است.

سن و شرایط کلی دیگر
سن برای درخواست بورسیه تحصیلی در برخی از دانشگاه‌ها ملاک است برخی به دنبال نیروی جوان و پرنشاط هستند و برخی در سنین بالا هم پذیرش می‌دهند. درهرصورت در صورت تصمیم به اپلای شرایط عمومی پذیرش دانشگاه مربوطه را بخوانید.

تسلط به زبان انگلیسی جزو مواردی است که حتماً و به‌طورقطع باید آن را داشته باشید برخی دانشگاه‌ها درروند پذیرش از مخاطب مصاحبهٔ تصویری هم می‌گیرند تا از تسلط او بر زبان انگلیسی اطمینان حاصل کنند.

مراحل اخذ بورسیه تحصیلی
علاوه برداشتن حداقل دو یا سه تا از شرایط گفته‌شده در بالا شما باید یک مسیر را هم برای دریافت آن طی کنید. مسیری نسبتاً سخت و پیچیده که مراحل آن در اینجا آورده می‌شود و اگر مرحله‌به‌مرحله و دقیق این مراحل را بروید مشکلی برایتان پیش نمی‌آید.

برای گرفتن بورسیه تحصیلی ، ابتدا دانشگاه مقصد را انتخاب کنید
اولین مرحله انتخاب دانشگاهی است که قصد دارید در آنجا بورسیه شوید. این مرحله شاید در نگاه اول ساده و ابتدایی باشد ولی قطع به‌یقین مهم‌ترین مرحله است. باید دانشگاه را نسبت به حوزهٔ پژوهشی تخصصی خود انتخاب کنید و اگر می‌بینید دانشگاهی تخصص شمارا نیاز دارد سریعاً اقدام کنید.

 

بورسیه تحصیلی برای تحصیل در خارج از کشور

 

معمولاً دانشگاه‌ها در وب‌سایت رسمی خود در مواردی که تخصص تازه‌ای را نیاز داشته باشند اعلام می‌کنند و شرایط بورسیه و اقامت را نیز در آنجا ذکر می‌کنند. اگر بتوانید به‌صورت مداوم به سایت‌های دانشگاه‌هایی که در آن حوزه تخصص دارید سر بزنید احتمالاً بتوانید در یک فرصت مناسب پذیرش آنجا را کسب کنید.

در نظر داشته باشید که بعضی دانشگاه‌ها شرایط نسبتاً آسان‌تری دارند به‌طور مثال پذیرش گرفتن از جایی مانند MIT به‌مراتب سخت‌تر از دانشگاه‌های دیگر است.

تحویل رزومه
ابتدا با تکمیل فرم‌های درخواست پذیرش و پاسخ گرفتن از دانشگاه و مذاکره با آن‌ها باید رزومهٔ خود که باید حتماً به زبان انگلیسی و کارشده و قوی باشد را ارسال کنید و منتظر جواب باشید.

در تحویل رزومه دقت داشته باشید که تمام و کمال محتوای آن را تنظیم کنید، از چند نفر در این حوزه کمک و مشاوره بگیرید. رزومهٔ شما مهم‌ترین چیز است و نشان‌دهندهٔ آنچه هستید است.

تحویل مدارک
بعد از قبولی رزومه باید مدارک خود را کامل تحویل دهید، دقت کنید در این مرحله هم تمام چیزهایی که خواسته‌شده است را به‌دقت ارائه دهید تا مشکلی برای شما پیش نیاید.

در نظر داشته باشید شاید برخی از مدارکی که خواسته می‌شود را نداشته باشید، حتماً به بخش پشتیبانی دانشگاه اطلاع دهید تا یا معادل آن را ارائه کنید و یا بتوانید بدون ارائهٔ آن مدرک پرونده‌تان را تکمیل کنید.

گاهی مدارکی نظیر برگهٔ استشهادیه و عدم سوءسابقه و یا ترجمهٔ مدرک و … خواسته می‌شود که می‌توانید معادل آن‌ها را هم ارائه کنید.

اخذ ویزا
از دیگر مراحل سخت و فرسایشی در مهاجرت همین اخذ ویزا است، باید ابتدا برای آن اقدام کنید و سپس بعد از مراحل مصاحبه و تأیید سفارت و بیمه و قضایای مربوط به آن مجاز به دریافت ویزا هستید.

حتماً برای وقت گرفتن از سفارت برای مصاحبه و مراحل دریافت ویزا سروقت و دقیق باشید چراکه ممکن است وقت آن بگذرد و برای وقت گرفتن دوباره به مشکل بخورید، در حال حاضر وقت گرفتن برای سفارت آلمان یا برخی کشورهای دیگر شاید بیشتر از یک سال هم طول بکشد و ممکن است فرصت به‌دست‌آمده برای شما بسوزد.

بورسیه تحصیلی برای تحصیل در خارج از کشور

مهاجرت
 بعد از طی مراحل پذیرش و ویزا مرحلهٔ نهایی یعنی مهاجرت می‌رسد. این مرحله مهم است، مهم است که همیشه هدف خود را جلوی چشم خود قرار دهید تا بتوانید دور از زادگاه خود موفق باشید.

مراحل حضور در دانشگاه و ملاقات حضوری و برنامه‌ها و آغاز تحصیل در آنجا نیز به ترتیب کارهایی هستند که باید انجام دهید.

 

تنها توصیه‌ای که مهم است و باید حتماً در نظر داشته باشید این است که در ادامهٔ مسیر خود را نبازید و باقدرت ادامه دهید. ادامه دادن و جنگیدن برای هدفتان تنها چیزی است که در غربت شمارا سرپا نگه می‌دارد.

نتیجه گیری 
اخذ بورسیه تحصیلی و دریافت کمک‌هزینهٔ تحصیل در کشورهای خارجی مراحل سخت و شرایط سخت‌تری دارد. تخصص در حیطهٔ که در آن فعالیت می‌کنید شرط اصلی و بارز است. اگر کارهای تحقیقاتی انجام داده‌اید و یا کتاب نوشته‌اید و مقاله به چاپ رسانده‌اید می‌تواند یک رزومهٔ قوی برای شما قلمداد شود. اگر توانسته‌اید اختراعی را ثبت کنید و عرضه کرده باشید هم می‌توانید پذیرش دانشگاه‌های خارجی را بگیرید.

مراحل اخذ بورسیه نیز بیشتر به حوصله و دقت شما نیاز دارد، اگر بتوانید مدارک موردنیاز را به همراه رزومهٔ انگلیسی خود در موعد مقرر به دانشگاه برسانید می‌توانید پذیرش دانشگاه را بگیرید. فقط در نظر داشته باشید دانشگاهی را انتخاب کنید که در حیطهٔ تخصص شما باشد و همچنین به شما نیاز داشته باشند.