گروه خبري : مقالات
تاريخ انتشار : 1398/10/27 - 12:46
كد :25

اسکولارشیپ چیست

بورسيه(scholarship) و کمک هزينه تحصيلي(fellowship) بطور كلي هر دو كمك هاي مالي به دانشجويان و محققان يا افرادي كه علاقه مند به کارهای پژوهشی هستند، نامیده می شوند.

بورسيه(scholarship) و کمک هزينه تحصيلي(fellowship) بطور كلي هر دو كمك هاي مالي به دانشجويان و محققان يا افرادي كه علاقه مند به کارهای پژوهشی هستند، نامیده می شوند. نکته مهمی که در ابتدا باید در مورد ویژگی مشترک اسکالرشیپ و فلوشیپ بدونید اینکه این نوع کمک هزینه های تحصیلی توسط موسسات علمی معتبر، دانشگاه ها، اساتید و گاهی اوقات دولت های مختلف ارائه می شوند.

برای اطلاع از شرایط اخذ ویزای تحصیلی و یا مشاوره در زمینه مهاجرت تحصیلی با شماره های زیر تماس حاصل نمایید.


تلفن همراه مدیریت : 09122106302 
تلفن ثابت : 44256604 -021


اسکولارشیپ 

کمک هزینه تحصیلی در خارج کشور                                  تحصیل رایگان در خارج کشور

فاند (Fund) تحصیلی به هزینه ای گفته می شود که با استفاده از برنامه های مختلفی که توسط دولت و یا دانشگاه ها برای آموزش و  تحقیق و پژوهش پشتیبانی می شود برای رفاه دانشجویان، فارغ التحصیلان و یا استادان در نظر گرفته شده است. به صورت دقیق تر از لحاظ لغوی، فاند یعنی تهیه وجه و تامین مالی برای هدف مورد نظر  می باشد اما در فرایند اپلای منظور از فاند “کمک هزینه تحصیلی” می‌باشد. این کمک هزینه تحصیلی معمولا به ازای انجام کار و تعهداتی مانند همکاری، داشتن شرایطی خاص مانند فاند شایستگی، یا نیاز مالی متقاضی (فاندهای دولتی) به متقاضی تعلق می‌گیرد. تعهداتی که اغلب برای دریافت فاند مد نظر می باشد، انجام کار یا همکاری در تحقیقات علمی می باشد. علاوه بر این شرایط دیگر نیز وجود دارد که برای دریافت فاند می تواند مورد نیاز باشد و می‌تواند اثبات عدم بضاعت دانشجو در پرداخت هزینه‌های تحصیل و نیاز به دریافت کمک (انواع گرنت) یا داشتن نمرات بالا، شایستگی‌ای خاص و دارا بودن استانداردهای مورد نظر دانشگاه برای بورسیه شدن باشد مانند انواع اسکولارشیپ ها می باشد. اگر بخواهیم فندهای تحصیلی را دسته بندی کنیم، این فاند ها انواع مختلف دارند که به صورت زیر تقسیم بندی می شوند:

بورسیه تحصیلی (Scholarship)

کمک هزینه تحصیلی (Financial aid)

از آنجایی که ادامه تحصیل در خارج از کشور نیازمند تامین هزینه های زندگی و تحصیل برای متقاضیان بسیاری از کشورهای مختلف به خصوص دانشجویان ایرانی  است  و از طرفی  با ‏توجه به بالا بودن هزینه های زندگی و تحصیل و کاهش ارزش پول ملی در ایران، متقاضیان را به وا میدارد که حتما اپلای با فاند تحصیلی یا بورسیه اخذ کنند. لذا دریافت بورسیه تحصیلی روشی برای جبران این مشکلات است.‏ همچنین بورس های تحصیلی در دانشگاه ها، فرصتی برای حمایت مادی و معنوی از دانشجویان و محققانی است که واجد شرایط هستند تا با کمک های صورت گرفته، فرصت جذب استعداد های درخشان فراهم شود. دریافت بورسیه،‌ بهترین شیوه برای پوشش هزینه های تحصیلی در خارج از کشور به شمار می رود. با توجه به کاهش ارزش ریال نسبت به ارزهای معتبر در چند سال اخیر و افزایش هزینه های تحصیل و زندگی، دریافت بورس پیش از عزیمت و هنگام صدور letter of admission توصیه می شود.

موسسه اعزام دانشجو در تهران                شرایط گرفتن بورسیه تحصیلی رایگان  

بنابراین بورسیه های تحصیلی یا اسکولارشیپ ها، به معنی کمک هزینه ای تعبیر می شود که از طرف دولت، دانشگاه و یا یک موسسه خاصی برای کمک به تحصیل دانشجویان پرداخت می شود. مبلغ این اسکولارشیپ می تواند برای پرداخت شهریه دانشگاه، خرید کتاب و سایر مخارج تحصیل هزینه شود. اسکالرشیپ به گونه ای است که به مبلغ آن اضافه نمی شود و همچنین نیازی به بازپرداخت آن پول نمی باشد. اسکالرشیپ ها، معمولا توسط دانشگاه ها، ‌دولت ها،‌ افراد خیر و موسسات نیکوکاری و علمی ارائه می شود تا فرصت تحصیل قشر های مختلف دانشجویان فراهم شود. 

به صورتی دیگر اسکالرشیپ  یا همان بورسیه تحصیلی، جایزه مالی برای یک دانشجو است که به جهت پوشش هزینه های تحصیل و زندگی در درجات مختلف دوران تحصیلی بین المللی اعطا می شود. دسته بندی اسکولارشیپ ­ها بدین صورت است که بورسیه های تحصیلی در انواع مقاطع تحصیلی نظیر تحصیلات دیپلم، کارشناسی یا تحصیلات تکمیلی (ارشد و دکترا) اعطا می شود. بورسیه تحصیلی اسکالرشیپ بر اساس معیارهای متعدد و  اهداف حامیان بورس تحصیلی ارائه به انواع مختلف تقسیم بندی می شود و برخلاف وام تحصیلی، نیازی به بازپرداخت اسکالرشیپ ها توسط دانشجو نیست.‏

اسکالرشیپ کانادا                 انواع فاند                         اسکالرشیپ آلمان

بنابراین اسکالرشیپ، برای تشویق افراد به ادامه تحصیل می باشد. معمولا برای گرفتن این بورس شرایط تحصیلی خوب نیاز است. دانشگاه ها برای تمدید این نوع کمک مالی، شرایط خاصی داشته بطور مثال , معدل هر ترم شما باید بالاتر از ۳ ( از ۴ نمره ) باشد. این کمک مالی به همه رده های دانشگاهی و همه رشته های درسی داده می شود. بطور معمول میزان و تعداد آنها در مقطع کارشناسی کم، ارشد زیاد ولی گاهی ناقص، در دکترا تعداد متوسط ولی کامل است.

بورسیه های تحصیلی محلی برای دانشجویان

همچنین بورسیه های تحصیلی محلی برای دانشجویان که در منطقه جغرافیایی خاص اقامت دارند تعلق می گیرند که عبارتند از:

  • فاند تحصیلی موسسات غیر انتفاعی و خیریه
  • بورسیه های تحصیلی اتحادیه های مختلف
  • بورسیه های تحصیلی اتاق بازرگانی
  • فاند تحصیلی سازمان های داوطلبانه
  • بورسیه تحصیلی دپارتمان و دانشکده
  • بورسیه تحصیلی کالج یا دانشگاه محلی

فاند تحصیلی معلولیت

برای دانش آموزانی که دارای معلولیت هستند . اسکالر شیب یعنی دانشگاه به شما مبلغی را ماهانه می پردازد تا شما با اسودگی خاطر تمام وقت خود را صرف مطالعه کنید. بعضی از مواقع اسکالر شیپ برای مدت خاصی مثلا سه ماه هست برخی از مواقع کل تحصیل را شامل می شود معمولا در مقطع لیسانس و فوق لیسانس به این مبلغ اسکالرشیپ می گویند.

وام 
Loan هم همان وام است. یعنی پولی که شما از دانشگاه دریافت می کنید و بنا به قرارداد مشخص باید آن را در زمان مشخصی (معمولا پس از تحصیل ) به آنها پس بدهید. البته معمولا وام به دانشجویان مقیم آن استان یا شهر تعلق می گیرد (دانشجویان برای دانشگاه به دو دسته ی دانشجویان بین المللی “International” و مقیم یا محلی “domestic” تقسیم بندی می شوند).
Award یا جایزه

اکثرا به دانشجوهای مشغول تحصیل بر اساس میزان پیشرفت تحصیلی و مدارج دست یافته و دیگر پارامتر ها، کمک های نقدی و غیر نقدی در قالب این عناوین داده می شود. فاند هم شبیه اسکالرشیپ هست معمولا مبلغ ماهانه ان بیشتر بوده و به دانشجویان دوره های پژوهشی تعلق می گیرد برای دریافت فاند از شما پروپوزال تحقیقاتی می خواهند . Tuition Waiver نیز هزینه ی شهریه ی دانشگاه شما را تقبل می کند.

انواع فاند های تحصیلی

فاند تحصیلی به مبلغی گفته می شود که از طریق برنامه های مختلف در نظر گرفته شده توسط دولت و یا ارگان های به خصوص برای تحصیل و یا تحقیق و پژوهش در اختیار دانشجویان، فارغ التحصیلان و یا استادان قرار داده می شود.

این فاند ها انواع مختلف دارند:

بورسیه های تحصیلی (اسکالرشیپ) در ابتدا به معنی کمک هزینه ای بود که از طرف دولت، دانشگاه و یا یک موسسه خاصی به منظور کمک به تحصیل دانشجویان پرداخت می شده است. مبلغ این بورسیه تحصیلی می تواند صرف شهریه دانشگاه، خرید کتاب و سایر مخارج تحصیل شود. به مبلغ این بورسیه اضافه نمی شود و نیازی به برگرداندن پول آن نیست. بنابراین جستجو برای یک اسکالرشیپ مناسب همیشه ارزش گذاشتن وقتتان را دارد، چرا که علاوه بر کمک هزینه تحصیلی این بورسیه ها افتخار و پرستیژ نیز به همراه دارد. فاکتورهای مورد نیاز برای تعلق گرفتن این بورسیه ها را همان ارگان بورس دهنده و یا دولت مشخص می کند، این فاکتور ها می توانند موفقیت های تحصیلی باشند یا دسته بندی ها و نیاز آن ارگان و یا دولت. نحوه ی درخواست این بورس های تحصیلی را نیز همین موسسات بورس دهنده تعیین می کنند.‎

اسکالرشیپ (‏Scholarship‏)‏‏

اسکالرشیپ کمک هزینه ای است که به دانشجویان به منظور ادامه تحصیل داده می شود. میزان اسکالرشیپ بر اساس معیارهای ‏مختلف تعیین می گردد. برخلاف وام تحصیلی، نیازی به بازپرداخت اسکالرشیپ ها توسط دانشجو نیست.‏ نوع و نامگذاری اسکالرشیپ ها در کشورهای مختلف متفاوت می باشد. ارگان ها و سازمان های مختلفی در هر کشور وجود دارند ‏که اقدام به پرداخت اسکالرشیپ به دانشجویان می کنند. در اینجا ما تنها به اسکالرشیپ هایی می پردازیم که توسط دانشگاه ها به ‏دانشجویان پرداخت می شود.‏

برای مقاطع مختلف تحصیلی، مبلغ اسکالرشیپ متفاوت است. دقت داشته باشید پست دکترا/پسا دکترا/پست داک به عنوان مقطع ‏تحصیلی شناخته نمی شود و این دوره در اکثر کشورها همانند کار محسوب می شود و در واقع دانشجو حکم کارمند (ریسرچر) را ‏خواهد داشت. در اکثر کشورها، دانشجو در مقطع دکترا بیشترین پول را به عنوان اسکالرشیپ نسبت به مقاطع فوق لیسانس و ‏لیسانس دریافت می کند. حقوق دانشجو در مقطع دکترا توسط دانشگاه، دپارتمان، دانشکده و یا مستقیما از آزمایشگاهی که دانشجو ‏مشغول به کار هست پرداخت می شود که به صورت های مختلف و با عناوین مختلف تامین مالی می شود. در روش اول، حقوق ‏دانشجوی دکترا از طریق فاندی خواهد بود که دانشگاه برای هر دپارتمان و یا گروه (بسته به هر کشور و حتی هر دانشگاه متفاوت ‏است) در نظر گرفته است. که در این روش معمولا دانشجو بر روی پروپوزالی که نوشته است و استادش تائید کرده، به عنوان تز ‏دکترا کار خواهد کرد. در روش دوم، حقوق دانشجوی دکترا از طریق پروژه ای که دپارتمان یا دانشکده با صنعت دارد پرداخت می ‏شود که در این صورت دانشجو بر روی موضوعی که از قبل مشخص شده است و در جهت پیش برد نیاز آن صنعت خاص تعریف ‏شده است، کار خواهد کرد. بعضی اوقات اسکالرشیپ به صورت مرحله ای و در چند قسط به دانشجو اعطا می شود به این صورت ‏که قبل از اعطای قسط دوم شرایط دانشجو توسط گروهی تصمیم گیرنده از نظر پیشرفت تحصیلی و میانگین معدل بررسی شده و در ‏صورتی که دانشجو صلاحیت کافی را داشته باشد قسط بعدی اعطا می گردد.‏ بر اساس اینکه اسکالرشیپ از چه منبعی تامین مالی شده است عناوین مختلفی به دانشجو داده می شود، اعم از دانشجوی ‏دکترا‎/‎ریسرچر با قرارداد کاری (‏Doctoral Student/Researcher‏)، دستیار پژوهشی/تحقیق (‏Research Assistant‏)، دستیار ‏تدریس/آموزش (‏Teaching Assistant‏) و غیره.‏

دستیار تدریس (‏Teaching Assistant‏)‏

دستیار تدریس یا آموزشی که به اختصار TA نامیده می شود، همانطور که از نامش هم پیداست، وظیفه کمک به استاد و یا سوپروایزر در امر تدریس می باشد. دستیار ‏آموزشی در دانشگاه‌ها معمولاً دانشجوی تحصیلات تکمیلی هستند که دانشجویان هم‌مقطع خود یا مقطع پایین‌تر را آموزش می‌دهند. ‏دستیاران آموزشی معمولاً قرارداد موقتی با دانشگاه دارند و  این قرارداد می تواند تمام وقت و یا پاره وقت باشد.‏

مراحل اخذ پذیرش تحصیلی                                               شرایط اخذ ویزا تحصیلی

دستیار پژوهشی (‏Research Assistant‏)‏

دستیار پژوهشی که به اختصار ‏RA‏ نامیده می شود، محققی است که معمولا با قرارداد موقت در دانشگاه یا موسسات تحقیقاتی ‏مشغول به کار می شود و وظیفه او کمک در کارهای پژوهشی آکادمیک می باشد. معمولا کار دستیار پژوهشی مستقل نبوده و جزئی ‏از گروه می باشد و به طور مستقیم مسئولیتی در قبال نتایج پژوهش ندارد. دستیار پژوهشی در اکثر مواقع جزئی از تحصیل در ‏مقاطع تحصیلات تکمیلی مانند فوق لیسانس یا دکترا است. مزیت اصلی دستیار پژوهشی بودن نسبت به دستیار تدریس بودن این است ‏که شما زمان بیشتری برای تمرکز بر کارهای تحقیقاتی و تحصیلی خود دارید و مجبور نیستید برای کارهای آموزشی و تدریس زمان ‏از دست دهید.‏

فلوشیپ (‏Fellowship‏)‏

فلوشیپ در اصطلاح به معنی مشارکت است و به معنی کمک هزینه برای همکاری و کار مشترک به منظور به دست آوردن دانش ‏متقابل است. در حوزه آکادمیک انواع مختلفی از فلوشیپ وجود دارد که به دلایل مختلف به افراد مختلف اعطا می گردد که شامل ‏فلوشیپ پژوهشی (‏Research fellowship‏)، فلوشیپ تدریس (‏Teaching fellowship‏)، فلوشیپ پزشکی (‏Medical ‎fellowship‏) و غیره می شود. فلوشیپ در واقع اسکالرشیپی است که توسط دولت، سازمان و یا دانشگاه اعطا می گردد و این ‏امکان را به شخص دریافت کننده می دهد تا بر روی موضوع و پروپوزال مورد علاقه خود کار کند. فلوشیپ ها معمولا به مقاطع ‏دکترا و بالاتر اعطا می گردد.‏

وام دانشجویی (‏Student Loan‏)‏
وام دانشجویی نوعی وام است که به دانشجویان برای کمک به پرداخت شهریهٔ دانشگاه، هزینهٔ کتاب‌ها و مخارج زندگی داده می‌شود. ‏وام تحصیلی نیاز به بازپرداخت دارد. از آنجایی که معمولاً دولت در بازپرداخت وام به دانشجویان کمک می‌کند، نرخ سود پایین‌تر ‏از سایر وام‌های بی‌وثیقه مثلاً کارت‌های اعتباری در نظر گرفته می‌شود و برنامهٔ بازپرداخت آن‌ها نیز انعطاف‌پذیرتر است.‏

جایزه دانشجویی (‏Student Award‏)‏
برخی نهادها و اکثر دانشگاه ها مبلغی را در زمان های مشخص به دانشجویان نمونه خود به عنوان جایزه می دهند. جایزه ها معمولا ‏از چند صد دلار یا یورو شروع می شود تا مبالغ بالاتر. معیارهای اعطای جایزه برای دانشگاه های مختلف متفاوت می باشد ولی در ‏اکثر موارد پیشرفت تحصیلی دانشجو، میانگین معدل تحصیلی، تعداد مقالات در ژورنال ها و کنفرانس های معتبر بین المللی ملاک ‏قرار داده می شود.‏