گروه خبري : مقالات
تاريخ انتشار : 1398/10/06 - 16:16
كد :20

رزومه یا سی وی (CV) چیست

CV برگرفته از واژگان ابتدایی curriculum vitae و به معنای لغوی “برنامه تحصیلی (یا شغلی) زندگی” به سوابق تحصیلی و کاری شما از ابتدا تاکنون اشاره دارد.

CV برگرفته از واژگان ابتدایی curriculum vitae و به معنای لغوی “برنامه تحصیلی (یا شغلی) زندگی” به سوابق تحصیلی و کاری شما از ابتدا تاکنون اشاره دارد. ارائه CV در بسیاری مواقع مانند استخدام ضروری است اما در اینجا فقط به کاربردهای CV در روال‌های آموزشی و استفاده آن به عنوان CV آکادمیک برای دریافت پذیرش و یا استخدام در دانشگاه می‌پردازیم.

برای اطلاع از شرایط اخذ ویزای تحصیلی و یا مشاوره در زمینه مهاجرت تحصیلی با شماره های زیر تماس حاصل نمایید.


تلفن همراه مدیریت : 09122106302 
تلفن ثابت : 44256604 -021


سی وی CV مدرکی است که برای ارائه صلاحیت ها و دستاوردهای تحصیلی و علمی یک فرد و همین طور برای درخواست استخدام شغل های دانشگاهی و آکادمیک مورد استفاده قرار می گیرد. در اکثر مواقع سی وی CV همانند یک نمونه رزومه رفتار می کند و برای نمایش اطلاعات دقیق و مفصل از سوابق تحصیلی و شغلی مورد استفاده قرار می گیرد. Curriculum Vitae که اغلب با عنوان اختصاری سی وی CV شناخته می شود، مفصل تر و جامع تر از یک رزومه معمولی است و در نتیجه طول آن و تعداد صفحاتش به نسبت یک رزومه کاری بیشتر خواهد بود. 

نمونه سی وی تحصیلی                                                                                            رزومه چیست   

داشتن یک رزومه یا CV از الزامات پذیرش در هر موقعیت تحصیلی در خارج از کشور می‌باشد. اگر شما هم در حال برنامه ریزی برای تحصیل در آنسوی آب‌ها می‌باشید بهتر است از استانداردهای یک رزومه و ترفندهای مهم در ارائه یک رزومه تاثیر گذار غافل نباشید. همانطور که گفته شده داشتن CV از الزامات پذیرش می‌باشد برای همین رعایت چهارچوب‌های لازم برای داشتن یک رزومه درست گام اول برای اطمینان از کامل بودن مدارک شما می‌باشد. داشتن یک زرومه ناقص و غیر استاندارد حتی ممکن است به قیمت حذف شما از روال پذیرش تمام شود و این موضوع کامل جدای از کیفیت آموزشی شما می‌باشد. پس در ابتدا یک رزومه استاندارد را بررسی و بخش‌های اصلی آن را با هم مرور می‌کنیم.

نحوه نوشتن یک CV

برای نوشتن یک سی وی CV محدودیتی در تعداد صفحات ندارید اما این سند تنها باید شامل اطلاعات ضروری و موردنیاز سوابق آکادمیک و تجارب حرفه ای و سابقه های زندگی شغلی شما باشد. دقت داشته باشید که صرفا طولانی تر شدن رزومه کاری تاثیر چندانی در موفقیت شغلی و تحصیلی شما ندارد و فرم رزومه طولانی که با اطلاعات قدیمی و بی ارزش و غیرمرتبط پرشده باشد هیچ برتری نسبت به یک نمونه رزومه کوتاه تر ندارد. شخص متقاضی کار که می خواهد برای یک شغل آکادمیک اقدام کند، به عنوان مثال در یک دانشگاه یا کالج مشغول به کارشود و تدریس انجام دهد یا این که به عنوان پژوهشگر به کار گرفته شود باید حتماً از یک سی وی CV استفاده کند. زمانی که می خواهید برای  کار در یک کشور خارجی رزومه انگلیسی بنویسید نیز می توانید از سی وی CV استفاده کنید.

اما اگر زمانی برای کاریابی چه در خارج و چه در داخل کشور خود، برای استفاده از فایل رزومه شک داشتید و نمی دانستید چه زمانی از دانلود فایل رزومه در قالب word یا PDF و چه زمانی از سی وی CV استفاده کنید، بهتر است به آگهی استخدامی که شرکت مورد نظر منتشر کرده است، مراجعه کنید وبرای تشخیص این مسئله از آن آگهی کمک بگیرید. معمولاً شرکت ها نوع رزومه شرکتی که باید برای آن ها ارسال کنید را در آگهی تبلیغاتی مشخص می کنند.

چه چیزهایی را باید در سی وی CV خود بنویسیم

مثل رزومه، سی وی CV شما نیز با اطلاعات تماس و اطلاعات پایه شما آغاز می شود. مواردی هم چون نام کامل، آدرس ایمیل، شماره تلفن و آدرس در این بخش باید نوشته شوند. در ضمن باید زمینه های علمی مورد علاقه ی خود را در این بخش بنویسید. در حالی که تمرکز نمونه رزومه کاری بیشتر بر روی سوابق شغلی و مهارت های فنی و زندگی شغلی شما است و در آن تنها یک مرور اجمالی و نگاه کلی به سابقه ی تحصیلی شما انداخته می شود، در سی وی CV کاملا این مسئله متفاوت خواهد بود. به این شکل که شما باید با جزییات بیشتر و خیلی مفصل تر درباره اطلاعات تحصیلی و سوابق دانشگاهی خود صحبت کنید. اگر در رزومه کاری صرفاً به نام دانشگاه، رشته تحصیلی، زمان شروع و پایان و معدل خود (فقط در صورتی که معدل بالایی دارید) اشاره می کردید در سی وی CV باید موارد جزیی تری را از اطلاعات تحصیلی خود بنویسید، به عنوان مثال باید عنوان پایان نامه یا پروژه پایانی خود را در سی وی CV بنویسید.

سی وی CV شما باید شامل اطلاعات کاملی از نشریات شما ( هم چون کتاب، مقاله، ترجمه)، پروژه های تحقیقاتی تان، ارائه ی مقالات و سخنرانی هایی شما در کنفرانس هایی که شرکت کرده اید، باشد. در ضمن شما باید یک بخش مخصوص افتخارات آکادمیک و موفقیت های مرتبط با آن قرار دهید و جوایز و تقدیر نامه هایی که در زمینه علمی دارید و حتی اگر بورسیه تحصیلی دریافت کرده اید را در این بخش بنویسید.

اعزام دانشجو به خارج کشور                                                                                 شرایط تحصیل در خارج کشور 

بخش سوابق شغلی شما باید شامل سوابق کارهای آموزشی و تحقیقاتی شما باشد و فارغ از این که به صورت داوطلبانه بوده اند یا این این که بابت آن ها حقوق دریافت می کردید، باید آن ها را در بخش سوابق استخدامی و تجارب شغلی سی وی CV خود بنویسید. در ضمن کارهایی که در قالب کارآموزی انجام داده اید و شغل های داوطلبانه ای که داشته اید را در صورت مرتبط بودن با تحصیلات خود در سی وی CV بنویسید. در ادامه نیز سوابق عضویت در انجمن های علمی و تخصصی که در آن ها فعالیت داشته اید را در سی وی CV ذکر کنید. در آخر نیز شما باید یک لیست از رفرنس ها و افراد معرف خود (اشخاص معتبر دانشگاهی که برای شما توصیه نامه نوشته اند) به همراه اطلاعات تماس آن ها تهیه کنید و در سی وی CV خود یادداشت نمایید.

اشتباهاتی که در نوشتن سی وی CV نباید انجام دهید.
سی وی CV شما بر خلاف یک رزومه باید همواره ظاهری ساده و رسمی داشته باشد و در نوشتن مطالب باید از یک فونت ساده استفاده کنید. ممکن است اکثر افراد تصور کنند که این کار سی وی CV آن ها را خسته کننده و کسل کننده خواهد کرد و تاثیر منفی در پذیرش آن ها خواهد داشت.

چاپ رزومه کاری

برای نسخه چاپی نیز از برگه ی سفید استفاده کرده و سرتاسر رزومه کاری باید از رنگ جوهر مشکی استفاده شود و از نوشتن فایل رزومه رنگی با رنگ جوهر های مختلف (به عنوان مثال رنگ آبی برای عناوین بخش ها) پرهیز کنید و یک فرم رزومه کاملا رسمی و سیاه و سفید آماده کنید.

فرمت فایل رزومه را چک کنید.

حتماً آگهی پذیرش را چک کنید و مطئن شوید که شرکت یا دانشگاه مورد نظرتان، سی وی CV را در چه فرمتی از شما خواسته است و چه نوع فایلی (word یا PDF) برای آن ها قابل قبول خواهد بود

در نمونه رزومه اطلاعات واقعی و صحیح بنویسید.

نوشتن اطلاعات غیر واقعی و نادرست در نمونه رزومه برای شما عواقب منفی به همراه خواهد داشت. 

سی وی CV را خیلی شخصی ننویسید.

از نوشتن اطلاعات شخصی خود هم چون سرگرمی ها و تفریحات و علاقه مندی هایتان یا خصوصیات فیزیکی خود پرهیز کنید.

حرفه ای بودن سی وی CV را حفظ کنید.

به عنوان مثال مطمئن شوید که آدرس ایمیل شما حرفه ای است. استفاده از آدرس ایمیل غیر حرفه ای یا هر گونه نشانه ای که در سی وی CV عوامانه و غیر حرفه ای به نظر برسد به راحتی باعث حذف رزومه کاری شما خواهد شد.

سی وی CV را چندین بار چک و ویرایش کنید.

رزومه را بارها و بارها چک کنید و هرگونه اشتباه تایپی و املایی و تمامی خطای گرامری موجود در سی وی CV را پیدا کرده و اصلاح کنید. از یک دوست تیز بین و توانمند در زمینه زبان کمک بگیرید و از او بخواهید سی وی CV تان را برای هرخطای احتمالی موجود بررسی کند و در اصلاح آن ها به شما کمک کند. یک خطای کوچک تایپی املایی شما را فردی بی دقت و نامرتب جلوه می دهد و به هیچ وجه از یک فرد تحصیل کرده این اشتباهات پذیرفته نخواهد شد. به همین دلیل سی وی CV شما با کوچک ترین اشتباه املایی و گرامری توسط دانشگاه یا شرکت مورد نظر حذف خواهد شد.

چگونه یک CV آکادمیک تاثیرگذار داشته باشیم

داشتن یک رزومه یا CV از الزامات پذیرش در هر موقعیت تحصیلی در خارج از کشور می‌باشد. اگر شما هم در حال برنامه ریزی برای تحصیل در آنسوی آب‌ها می‌باشید بهتر است از استانداردهای یک رزومه و ترفندهای مهم در ارائه یک رزومه تاثیر گذار غافل نباشید. همانطور که گفته شده داشتن CV از الزامات پذیرش می‌باشد برای همین رعایت چهارچوب‌های لازم برای داشتن یک رزومه درست گام اول برای اطمینان از کامل بودن مدارک شما می‌باشد. داشتن یک زرومه ناقص و غیر استاندارد حتی ممکن است به قیمت حذف شما از روال پذیرش تمام شود و این موضوع کامل جدای از کیفیت آموزشی شما می‌باشد. پس در ابتدا یک رزومه استاندارد را بررسی و بخش‌های اصلی آن را با هم مرور می‌کنیم. این مشخصات هر چند تا حدودی شبیه نوع عادی CV برای استخدام است اما برخی نکات برای متمایز کردن بخش فعالیت علمی و آکادمیک شما در این رابطه باید رعایت شود.

همانطور که پیش از این اشاره شد CV آکادمیک بسیار متفاوت از رزومه‌های عادی است. از این رو پیش از اینکه نوشتن رزومه خود را شروع کنید بهتر است ابتدا کلیه سوابق خود را در ذهنتان مرور کنید. کلیه سوابق آکادمیک خود را از منظر فعالیت دسته‌بندی کنید. کدام یک از فعالیت‌های تحقیقاتی بوده، کدام یک مربوط به تدریس بوده و مواردی که به صورت مستقل به پیش برده‌اید را نیز معین کنید. سعی کنید آن بخشی را که فقط به عنوان شغل انجام داده‌اید و بار علمی و آکادمیک نداشته را حذف نمایید و در عوض آن مهارت‌های شاخص خود را در حیطه‌های آکادمیک همچون رهبری، انضباط و دقت عمل را برجسته کنید.

هر چند در بیشتر موارد به همراه CV از شما درخواست Cover Letter و Application Form نیز می‌گردد با این حال بهتر است برای نوشتن رزومه با توجه به شرایط در نظر گرفته شده برای موقعیت ارائه شده، CV آکادمیک خود را بنویسید.

CV آکادمیک

بخش‌های مختلف یک CV آکادمیک

مشخصات فردی
CV آکادمیک خود را با نام، نام خانوادگی، آدرس، تلفن و آدرس ایمیل خود شروع کنید.

علایق تحقیقاتی
علایق تحقیقاتی (Research Interests) خود را در یک پاراگراف کوتاه و یا چند بولت بیان کنید.

تحصیلات
سوابق تحصیلی خود را به ترتیب از آخرین مدارک دریافتی (و در صورت اتمام رساله دکترا) به همراه نام استاد راهنمای خود به صورتی بولت دار وارد کنید.

جوایز و بورسیه‌‌ها
اگر در دوران تحصیلی خود جوایزی کسب نموده‌اید و یا در زمره کاندیداهای آن بوده‌اید به همراه سوابق بورسیه‌های دریافتی خود به ترتیب از آخرین مورد ذکر کنید.

سوابق تحقیقاتی
سوابق تحقیقاتی خود به خصوص در مقاطع دکترا و بالاتر را به همراه برخی جزییات هر تحقیق ذکر کنید.

سوابق تدریس
سوابق تدریس، سرپرستی و برگزاری دوره‌های آموزشی خود را بیان کنید. در این بخش اگر سوابق غیر دانشگاهی را نیز داشته اید به همراه مشخصات دوره‌ها مانند سطح دوره، نوع شرکت کنندگان و تعداد آنان ذکر کنید.

سوابق مدیریتی
در این قسمت به سوابق مدیریت و یا سرپرستی خود در برگزاری همایش‌‌ها، تشکیل تشکل‌های علمی و دانشجویی و یا دوره‌های تحقیقاتی بپردازید.

دوره‌های آموزشی مرتبط
اگر در زمینه تدریس، تحقیق و یا موضوعات علمی مرتبط دوره‌های آموزشی را گذرانده‌اید آن را حتما در این بخش یادآوری کنید.

مهارت‌های تحقیقاتی/ فنی/ آزمایشگاهی مرتبط
اگر از مهارت‌های ویژه‌ای در این حیطه‌ها برخوردار هستید که توانایی شما را در انجام امور مربوطه نشان می‌دهد از بیان آن موارد امتناع نکنید.

پروانه‌های ثبت اختراع
جزییاتی همچون حیطه اختراع، توضیحاتکلی، شماره ثبت اختراع و سایر موارد مربوط را در صورت ثبت هر گونه اختراعی ذکر کنید.

عضویت در مجامع حرفه‌ای
اگر در حوزه تخصصی خود عضو مجامع رسمی و حرفه‌ای می‌باشید جزییات هر یک را به صورت تیتر وار بیان کنید.

سوابق نشر
سوابق نشر کتاب، مقاله، تحقیق و سایر متون علمی خود را به همراه جزییات نشر و نقش شما در آن، به صورت بولتی وارد کنید.

اخذ ویزای تحصیلی                                        موسسه مجاز اعزام دانشجو در تهران

همایش‌ها، سخنرانی‌ها و پوستر‌ها
مشارکت خود در همایش‌های علمی و یا سخنرانی را با ذکر جزییات همکاران و موضوع بیان کنید.

معرفین
لیست افرادی که معرف شما با توجه به توانایی‌ها و سوابق یاد شده شما هستند را وارد کنید. بهتر است این افراد خود دارای جایگاه دانشگاهی باشند.

کم گوی و گزیده گویی در نوشتن CV

بابولت (نقطه) موارد مختلف را برای سهولت در بررسی جدا کنید. از بیان جزییات بیش از حد، توضیحات چند باره و نکات غیر مرتبط با موضوع به شدت پرهیز کنید.
دلیل نگارش روزمه را از یاد نبرید:

رزومه شما تنها عامل موثر در انتخاب شما نیست اما داشتن یک رزومه مناسب مهمترین عامل در عبور از مرحله اول گزینش می‌باشد. پس فرصت داشتن یک CV آکادمیک هیجان انگیز و وسوسه کننده را از دست ندهید. شما برای جایگاه خاصی درخواست خواهید داد پس شرایط موقعیت ارائه شده را به عنوان هدف اصلی نگارش CV فراموش نکنید. از نمونه‌های استاندارد برای رسیدن به هدف خود استفاده کنید.
با مدرک صحبت کنید:

شواهد مورد نیاز در زمینه همکاری خود در پژوهش و یا اثر (impact) مقالات خود را ارائه کنید.
تا حد ممکن به روی کارهای انجام شده به جای احتمالات آتی تمرکز کنید.
برای نشان دادن سهم خود و یا اثر مقالات از اعداد، درصد و مقادیر کمی به جای صفات کیفی استفادهکنید.
از بیان اظهارات و نظرات بدون پشتوانه خودداری کنید.
مرتب باشید:

رزومه شما باید خوانا، ساده و قابل کپی و اسکن نمودن باشد. برای این موضوع از فونت‌های خیلی ریز، پس زمینه رنگی و یا طرح دار و یا فواصل فشرده بین کلمات و پارگراف‌ها اجتناب کنید.
تا حد ممکن از به کاربردن واژگان دشوار، غیر مصطلح، بومی و غیر علمی خودداری کنید.
به جای توضیح در پاراگراف‌‌‌‌های جداگانه از بولت گذاری استفاده کنید.
از آنجا که CV آکادمیک شما به توضیح سوابق شما ارتباط دارد سعی کنید از زمان ماضی برای بیان آنچه انجام داده‌اید استفاده کنید. اگر به طور خاص برای ارائه کنفرانس و یا سمیناری دعوت شده‌اید حتما آن را زیر تیتر جداگانه‌ای بیان کنید. اطمینان حاصل کنید که CV آکادمیک شما تنها بر اساس فعالیت‌‌های علمی، تحقیقاتی و دانشگاهی شما باشد. تنها در صورتی سوابق غیر آکادمیک خود را وارد کنید که از ارتباط مستقیم آنها با موقعیتی که برای آن درخواست داده‌اید مطمئن باشید. رزومه یا CV آکادمیک شما نشان دهنده سابقه علمی شماست اما توجه داشته باشید طراحی آن برای جایگاه‌های مختلف ممکن است نیازمند تغییرات اندکی باشد. سعی کنید توانایی‌های بارز خود را در زمینه‌های آکادمیک مورد نیاز برجسته سازید و در صورت امکان ابعاد شخصیتی خود را که به برند شخصی شما تبدیل می‌گردد نیز به صورت اجمالی در رزومه ذکر کنید. تا آنجا که ممکن است به اختصار موارد را بیان کنید و از بیان موارد غیر ضروری و غیر مرتبط بپرهیزید.