مهاجرت تحصیلی

یکی دیگر از انواع مهاجرت ها، مهاجرت تحصیلی یا تحصیل در خارج می باشد. امروزه بسیاری از افراد پس از طی کردن دوران ابتدایی و متوسطه با قبولی در دانشگاه به دنبال ارتقاء سطح دانش و کسب تجربه های مختلف هستند. در این بین عده ای از افراد اقدام به مهاجرت به آمریکا و اروپا می نمایند تا از سطح بالاتر تحصیلات عالیه برخوردار گشته و بعنوان یک دانشجو بین المللی از تجربیات جدیدی بهره مند گردند. علاوه بر این عده ای به دلیل مواجه با سد کنکور در مقاطع مختلف اقدام به مهاجرت تحصیلی می نمایند. استرس و سختی قبولی در کنکور کارشناسی ارشد و دکتری، تحصیل رایگان در اروپا، بورسیه تحصیلی و غیره مسائلی هستند که دانشجویان را مجاب می نماید تا به ادامه تحصیل در خارج از کشور بیاندیشند.
در ابتدای راه اول هدفتان را باید برای مهاجرت مشخص کنید.
برای اطلاع از شرایط اخذ ویزای تحصیلی و یا مشاوره در زمینه مهاجرت تحصیلی با شماره های زیر تماس حاصل نمایید.

تلفن همراه مدیریت : 09122106302 
تلفن ثابت : 44256604 -021

 برای این منظور سوال هایی مبنی بر هدف من برای ادامه تحصیل چیست؟ هدف من برای ادامه تحصیل در خارج از کشور چیست؟ هدف از مهاجرت برای ادامه تحصیل چیست؟ را از خودتان بپرسید. سوال هایی که ممکن است یاده به نظر بیایند اما بسیار مهم هستند، به طور اگر شما تنها قصد گرفتن ویزای شینگن را داشته باشید می‎تونید به جای اقدام کردن برای پذیرش تحصیلی در بهترین کشورهای اروپایی ، کشورهای سطح پایئین‌تری مثل  مجارستان ، لهستان یا حتی بلاروس، برای گرفتن پذیرش و ویزا اقدام کنید. اما اگر هدفتان از پذیرش تحصیلی مهاجرت است هر کشوری قوانین خاص خودش را دارد و همه کشورها مانند کانادا، استرالیا، نیوزلند و آمریکا، مهاجر پذیر نیستند. پس حتما به طور مکتوب هر آنچه که در نظر دارید برای مهاجرت را بر روی کاغذ بنویسید و برنامه خودتان را حداقل برای ۵ سال آینده مشخص کنید حتی اگر رویا است آن را بر روی کاغذ بنویسید.
توجه داشته باشید اگر دو یا سه سال هم صبر کردید برای پذیرش رشته و کشور مورد نظرتون ارزشش را دارد به این که بخواهید جایی که دوست ندارید و صرفا جهت مهاجرت اقدام کرده بخواهید ادامه تحصیل بدهید.

مزایای تحصیل در خارج از کشور

تحصیل در خارج از ایران علاوه بر اینکه مزایای فراوانی دارد و می تواند باعث بالا بردن سطح علمی دانشجو شود، اما به دلیل هزینه ی بالای تحصیل در بسیاری از کشورها، دانشجویانی که قدم در این مسیر می گذارند دلسرد شده و از رویاهای خود دست می کشند. ما در این مقاله سعی کرده ایم درباب مهاجرت تحصیلی اطلاعاتی را معرفی کنیم تا کسانی که قصد ادامه ی تحصیل در کشورهای پیشرفته دارند از آن استفاده کنند.
تحصیل در خارج از کشور یک تجربه در حال تغییر زندگی است و برای بسیاری از دانشجویان، این به یاد ماندنی ترین تجربه در حرفه های خود در دانشگاه است. درک مزایای مشخص زندگی و تحصیل در یک کشور خارجی مهم است. مزایای مهاجرت تحصیلی با توجه به شرایط و خواسته های هر فرد یا دانشجو مشخص می شود.
ارتقاء شغلی
ویزای کار یکی از پر مخاطب ترین روش های مهاجرتی می باشد که در تفکرات تمامی افراد نقش بسته است. با توجه به محدودیت های موجود در روش های کاری، مهاجرت تحصیلی به عنوان یکی از برترین گزینه های علاقه مندان تبدیل شده است. به دلیل استانداردهای آموزش عالی در خارج از کشور و محیط پیشرفته فناوری، دانشجویانی که در خارج از کشور تحصیل می کنند در زادگاه خود از فرصت های شغلی و نقش شغلی بالاتری برخوردار هستند. این یکی از اصلی ترین دلایلی است که والدین می خواهند فرزندان خود را به تحصیل در خارج از کشور برسانند.
سطح بالای آموزشی
دانشگاه های برتر ایران در رتبه بندی QS در رتبه های ۴۰۰ تا ۵۰۰ جهان قرار دارند. دانشگاه های شریف، تهران و امیر کبیر به عنوان برتری دانشگاه های ایران شناخته می شوند. از همین رو دانشجویان سایر دانشگاه های ایران با قصد مهاجرت تحصیلی قادر خواهند بود با ارائه رزومه های مناسب برای برترین دانشگاه های دنیا اقدام نمایند.
آشنایی با فرهنگ های تازه
مهاجرت تحصیلی به معنای ورود به دنیای دیگر و آشنایی با فرهنگ و سنت های مختلف می باشد. سفر، آشنایی در حالی مثمر ثمر است که به همراه کشف باب های تازه علم و دانش افزایی باشد. از همین رو با توجه به نگرش افراد می توان آشنایی با فرهنگ های جدید را به عنوان مزایای مهاجرت تحصیلی اشاره کرد. به طور کلی گفته می شود که محیط، به شخصیت سازی و نحوه تفکر کمک زیادی می کند. دانشجویانی که تصمیم به تحصیل در خارج از کشور گرفتند، عموما در معرض فرهنگ های مختلف مردم قرار دارند و در تحلیل چیزها ذهنیت خوبی خواهند داشت. از این رو، تحصیل در خارج از کشور تأثیر خوبی در تغییر ذهنیت خواهد گذاشت.

مراحل مهاجرت تحصیلی 

تعیین هدف مهاجرت
معمولا برای شروع هر کاری نخست باید هدفی ترسیم شود و بر مبنای آن هدف باید برنامه ریزی کرد. مهاجرت و اپلای هم از این قاعده مستثنی نمی باشد. در قدم نخست باید هدف از مهاجرت را برای خودتان مشخص کنید.  یعنی بتوانید برای سوال هایی نظیر زیر جوابی قانع کننده داشته باشید.
  • هدف من برای ادامه تحصیل چیست؟
  • هدف من برای ادامه تحصیل در خارج از کشور چیست؟
  • هدف از مهاجرت برای ادامه تحصیل چیست؟
شاید جواب دادن به این سوال ها ساده به نظر بیاید اما جواب انها بسیار مهم هستند، تا بتوانید برای رسیدن به هدف خود برای آن بجنگید و دست از تلاش نکشید. به عنوان نمونه فرض کنید فردی هدفش این است که هدفش از مهاجرت، گرفتن ویزای شینگن باشد. برای این فرد باید گفت که  به جای اقدام برای اپلای و پذیرش تحصیلی در بهترین کشورهای اروپایی، که سخت و نیازمند رزومه ی عالی می باشد، می تواند در کشورهای درجه دومی نسبت به کشورهای مهم و اصلی اروپا مانند  لهستان، لیتوانی، مجارستان و بلاروس برای گرفتن پذیرش و ویزا اقدام کند.
مثال بعد اینکه متقاضی مبلغ فاند تحصیلی برای آن مهم می باشد و کشور و مقصد مهاجرت برایش اهمیت ندارد و هرکجا که فاند بیشتری را به دانشجویانش تخصیص دهند برای آن اقدام می کنند. به نوعی این دسته از افراد فاند محور هستند.
اما اگر هدف ازمهاجرت، صرفا فقط مهاجرت تحصیلی است هر کشوری قوانین خاص خودش را دارد و همه کشورها مانند کانادا، استرالیا، نیوزلند و آمریکا، مهاجر پذیر نیستند. بنابراین تعیین هدف و اینکه دلیل شما برای مهاجرت چیست تعیین کننده مسیر آینده می باشد و بسیار حائز اهمیت می باشد.

انتخاب رشته تحصیلی و کشور مقصد جهت اپلای

دسته ای از متقاضیان برای اپلای و مهاجرت تحصیلی هستند که مهاجرت به کشوری که از لحاظ کیفیت زندگی در سطح بالایی قرار دارد از اولویت بالاتری برخوردار است. این دسته از افراد باید توجه داشته باشند که نیت اصلی شان برای مهاجرت، تحصیل است. بنابراین باید اولویت کشورها را برای تحصیل خود پیدا کنید. به عنوان نمونه کشورهایی مانند آمریکا، فرانسه  برای رشته هایی نظیر مدیریت بسیار گزینه های خوبی هستند. اما اگر قصد دارید تا کشورهای کم هزینه تری را برای زندگی انتخاب کنید، کشورهایی نظیر مجارستان و یونان و اسپانیا می تواند گزینه مناسب باشد. بنابراین وقتی که بین کشور و رشته تحصیلی، اولویت فرد مشخص شد، ادامه فرایندساده تر می‌شود.

انتخاب دانشگاه محل تحصیل

نکته بسیار مهمی دیگری که وجود دارد این است که بین رشته تحصیلی و کشور مورد نظر باید امتیازبندی شود. انتخاب بین تحصیل در دانشگاه خیلی خوب در رشته های مختلف یا تحصیل در دانشگاهی خاص در هر رشته ‌ای، مساله مهمی هست که دانشجویان باید به آن توجه کنند و تکلیف خود را با آن مشخص کنند.

شغل مناسب و اقامت در کشور مقصد

برای متقاضیان مهاجرت تحصیلی این موضوع باید مورد توجه قرار گیرد که اگر هدف از مهاجرت تحصیلی بدست آوردن شغل مناسب و اقامت در کشور هدف است،  ابتدا باید آگاهی یابید که آیا کشور هدف مهاجرپذیر است یا خیر و یا اینکه  چگونه شرایط اقتصادی و کاری دارد. برای آگاهی از این موضوع  به عنوان نمونه کشورهایی مانند مجارستان، فنلاند، ژاپن  مهاجرپذیر نمی باشند و برای اقامت در این کشورها می ‌بایست پنج سال در هر یک از این کشورها مشغول به کار شودید و مالیات را پرداخت کنید. اما کشوری مانند  نیوزلند، کشوری مهاجرپذیر است.

شناسایی زبان کشور مقصد 

یکی دیگر از مواردی که قبل از مهاجرت تحصیلی باید به آن توجه داشت این است که آیا  در کشور هدف زبانی  غیر از انگلیسی را باید دانست یا خیر.  به عنوان نمونه فردی که در ژاپن تحصیل می کند شاید دانشگاه بتواند با زبان انگلیسی به کار و تحصیلش ادامه دهد اما در بیرون از محیط دانشگاه دانستن زبان ژاپنی ضروری خواهد شد یا مثلا در استان کبک کانادا و فرانسه علاوه بر زبان اگلیسی، دانستن زبان فرانسه نیز کمک کننده می باشد. پس حتما باید توجه داشت که با توجه به کشور هدف برای مهاجرت، زبان مورد نیاز آن کشور را حتما باید یاد گرفت. یادگیری زبان جدید
به واسطه تحصیل در کشور ثانویه، یادگیری زبان و ارائه مدرک زبان از ملزومات مسیر مهاجرت تحصیلی می باشد. علاقه مندان به تحصیل در سایر کشورها با دنیای جدیدی از لغات، واژگان و دستور زبان آشنا می شوند که قادر خواهند بود برای تحصیل از آن استفاده نمایند. شرایط مدرک مورد نیاز زبان برای هر کشور و مقطع متفاوت می باشد و متناسب با شرایط تعیین می شود. موسسه زبان آریاناپارس با ارائه دوره های زبان انگلیسی برای آن دسته از دانشجویان که به دنبال تحصیل در کشورهای انگلیسی زبان و یا کشورهایی که دوره های خود را به زبان انگلیسی ارائه می دهند، شرایط مناسبی را فراهم می نماید.

اقامت پس از تحصیل                     مدت زمان تحصیل برای گرفتن اقامت دائم                 اقامت دائم بعد از اتمام تحصیل

مدارک مورد نیاز برای مهاجرت تحصیلی

با توجه به این که هدف اصلی بسیار از دانشجویان برای مهاجرت، ادامه ­ی  تحصیل است؛ بنابراین لازم است تا مدارک تحصیلی مورد نیاز برای اپلای را برای دانشگاه مربوط به اماده و ارسال نمایید. دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری، مدارکی نظیر رزومه (CV)، ترجمه رسمی مدارک تحصیلی دوره‌های قبلی خود، انگیزه نامه و پروپوزال تحقیقاتی را درکنار فرم درخواست خود قرار دهند تا دانشگاه مقصد، درک بهتری نسبت پذیرش فرد داشته باشد. بنابراین باید مدارک زیر را که در اکثر موارد در همه­ی دانشگاهها یکسان اماده سازی کرد:
  • انگیزه نامه
  • پروپوزال تحقیقاتی
  • فرم اپلای
  • توصیه نامه
  • مدرک زبان
  • کاورلتر
  • رزومه و CV
  • ترجمه رسمی مدارک تحصیلی
  • مدرک زبان موارد نیاز
هر دانشگاه و کشوری، متناسب با هدف متقاضی مدارک و نمرات متفاوتی را دارد. مثلا افرادی که برای امریکا اقدام می کنند در کنار آزمون تافل باید حتما آزمون GRE را نیز پشت سر گذاشته باشند. همچنین در آمریکا تافل بیشتر از آیلتس مورد استقبال قرار می گیرد. ولی در کشور کانادا و استرالیا اینطور است که آیلتس اهمیت بیشتری دارد و حتی در روند اقامت دائم نیز یکی از ارکان اصلی می باشد. بنابراین بازهم مدرک زبان موزد نیاز بسته به کشور مقصد و دانشگاه مقصد دارد که چه مدرک و چه نمره ای را از شما می خواهد.

شرایط مهاجرت تحصیلی

داوطلب ادامه تحصیل در خارج از کشور باید :
  • بررسی مسائلی مانند شرایط و امکانات تحصیلی که دانشگاه کشور مقصد ارائه می‌دهد
  • درنظر گرفتن شرایط مالی و مدارک و تجربیات تحصیلی و حرفه‌ای خود نسبت به دریافت پذیرش از دانشگاه های مورد نظر
  • داشتن مدرک زبان  : از ملزومات مهاجرت  به هر دلیلی می باشد .معمولا مدارک زبان تافل یا آیلتس در هر کشور قابل قبول است .
  • اهمیت تطابق پذیری با آداب وفرهنگ و قوانین کشور مقصد

نحوه اخذ بورسیه تحصیلی

به علت بالا بودن هزینه های زندگی در خارج از کشور و پایین بودن ارزش ریالی پول کشور، متقاضیان الوویت را براین می گذارند تا حتما اسکالرشیپ داشته باشند تا علاوه بر هزینه ای تحصیلی، هرینه ای زندگی را نیز بتوانند پرداخت کنند. بدین منظور باید برای انواع اسکلرشیپ های دولتی یا غیر دولتی که در هر کشور ارائه می شود اقدام کنید و یا بورسیه های که خود استاد راهنما دارد و با هماهنگی با استاد اقدام کنید. برخی از دانشگاه‌ها، مانند آمریکا، وقتی دانشجوی دکتری را پذیرش می‌کنند، معمولا با بورسیه تحصیلی همراه هست. اما در اروپا، حتما باید برای موقعیت‌های خاصی که بورسیه به آن تعلق گرفته است، باید اپلای کرد و به طور عمومی، به همه کمک هزینه تحصیلی تعلق نمی‌گیرد.

مهاجرت به خارج کشور از طریق تحصیل

مهاجرت تحصیلی یکی از مسیرها برای مهاجرت به خارج کشور می باشد که دانشجویان می توانند مطابق با رشته تحصیلی و شرایط لازم برای مهاجرت، اقدام به مهاجرت تحصیلی کنند. مهاجرت تحصیلی یکی از رایج ترین و محبوب ترین روش های مهاجرتی است، که در سال های اخیر، مورد توجه بسیاری از افراد مخصوصا قشر دانشجو شده است. بطوریکه سالانه هزاران مهاجر با نیت ادامه تحصیل و اخذ پذیرش تحصیلی به خارج از کشور مهاجرت می نمایند که در این بین کشورهای اروپایی، آمریکای شمالی و جنوب شرقی آسیا را به عنوان مقصدی برای تحصیل و کار و زندگی انتخاب می کنند.